+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Thread: Need help stuffs happing.

  1. #1
    imprisons his guests in a commode El Bastardo's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Bilton/East Yorkshire
    Posts
    1,313

    Default Need help stuffs happing.

    Ok chaps i really need help.

    I was on W7 earlier(i am on xp at the moment) today and i opened a file using word pad after which i read it then closed it.Now every programme i try and run doesn't start it just opens in Word pad.!I mean every programme including games.

    I haven't created any previous system restore points so i can`t go back.

    How the hell do i stop everything opening in word pad.?..The only way i can think off is to reinstall W7 which i REALLY don`t want to do.

    Any ideas.?


    8400 @ 4Ghz/Rampage Formula/2 GB Crucial Ballistics Tracer 8500/ThermalTake 1200Watt/TRUE/Silverstone TJ07/Creative X-Fi Fatality Pro/Logitech Z5500/XFX 8800GTX/Razor Tarantula/Logitech G9

  2. #2
    Friend of the family ARandomOWL's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Manchester, UK
    Posts
    1,717

    Default

    I think you've been downloading too many naughty files
    Quote Originally Posted by K404 View Post
    Statistically, overclocking is 719% more fun than studying, even on a bad benching day.
    Quote Originally Posted by echelon101 View Post
    Putting 1.8v through a chip is like hitting someone with a baseball bat. Do it for a short time and the chip won't be hurt...do it for a long time and it will die.


  3. #3
    imprisons his guests in a commode El Bastardo's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Bilton/East Yorkshire
    Posts
    1,313

    Default

    Quote Originally Posted by ARandomOWl View Post
    I think you've been downloading too many naughty files
    Rubbish,their`s no such thing as too many.!

    Now then owl you three speed gearbox where you been hiding.?

    Anybody got any ideas how i can restore the files.?..i really don`t want to have to reinstall W7 and all of those programs again.


    8400 @ 4Ghz/Rampage Formula/2 GB Crucial Ballistics Tracer 8500/ThermalTake 1200Watt/TRUE/Silverstone TJ07/Creative X-Fi Fatality Pro/Logitech Z5500/XFX 8800GTX/Razor Tarantula/Logitech G9

  4. #4
    The Farmer Sam__'s Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bench-shed UK, Cirencester
    Posts
    2,438

    Default

    sounds like the file association has just been set for everything to open with word pad. You need to go through and force open things with their proper programs and make sure the program knows to run those file types.

  5. #5
    Bench team-Hwbot-hardware junkie-Bench Team Ninja ScunnyUK's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    S****horpe
    Posts
    2,370

    Default

    I agree with Sam and Adrian,

    You can reset the file type's associations fairly easily and straight forward through control panel but Id be more concerned of what / how they all got messed up in the first place?


    Go to Start Menu - Control Panel - Programs - " Make a file type always open in a specific program" to change the associations, but as for games and other programs, well they are programs rather than just files so try going to the actual game .exe to start it rather than a shortcut on the desktop.

    EDIT

    also if you set a file to open with Unknown and / or right click on the file it will have the choice of "Open With" where you can then choose the program to open it and tick a box so that paticular program always opens that file type
    Last edited by ScunnyUK; 26-03-2012 at 06:36 PM.

  6. #6
    imprisons his guests in a commode El Bastardo's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Bilton/East Yorkshire
    Posts
    1,313

    Default

    Thanks the replies..

    Well for once it didn`t have anything to do with porn but what i was doing was editing a file in a racing game (GPL) so i could change how many laps i drive and the AI level which i had to open with Word pad.

    Why has it changed it so everything opens with WP.. i don`t know.

    I was hoping for a quick fix but it looks like i will have to reinstall it all.


    8400 @ 4Ghz/Rampage Formula/2 GB Crucial Ballistics Tracer 8500/ThermalTake 1200Watt/TRUE/Silverstone TJ07/Creative X-Fi Fatality Pro/Logitech Z5500/XFX 8800GTX/Razor Tarantula/Logitech G9

  7. #7
    Bench team-Hwbot-hardware junkie-Bench Team Ninja ScunnyUK's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    S****horpe
    Posts
    2,370

    Default

    Well I would guess that a virus has coursed the problem ( and not necessarily from some dogey pr0n site ) so perhaps a clean reinstall will be best, but have you tried what I mentioned above with the control panel?
    Would it not let you change the associations back to their original programs??

  8. #8
    Sponsored by Stannah maverik-sg1's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Redditch, UK
    Posts
    14,658

    Default

    I had this on a friends PC, they had something effect the machine from frostwire, and all the associations and icons for microsfit apps systematically related to another program, I think it was a virus of some sort - but a complete format and re-install sorted it out, because the win7 program was fully licensed we then stopped using the Norton security and switched to microsofts free security essentials program - which is very very good, lightweight and effective.... when you consider that security suites vary in price and effectiveness this alone makes win7 very good value over 3yrs or more.


    Former HWBOT and CPC World No1 Bencher

    http://www.hwbot.org/user.do?userId=5051

    HWBOT Quote:

    (highest rank ever: 1st at 05 Nov 2006 12:30, most hwboints ever: 331.7 points at 05 Nov 2006 12:30)

    Voltage - The solution and cause of all your overclocking problems .

    Please forgive my grammar and spelling - My Keyboard is dyslexic

  9. #9
    imprisons his guests in a commode El Bastardo's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Bilton/East Yorkshire
    Posts
    1,313

    Default

    Evening Gaz..

    Well i did fiddle about a bit but i thought i would go the whole hog and do a fresh install and more importantly a system restore point in case it all goes pear shape in the future.


    8400 @ 4Ghz/Rampage Formula/2 GB Crucial Ballistics Tracer 8500/ThermalTake 1200Watt/TRUE/Silverstone TJ07/Creative X-Fi Fatality Pro/Logitech Z5500/XFX 8800GTX/Razor Tarantula/Logitech G9

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts